Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen deze zichtbaar worden. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen in het gezicht wordt dit ‘couperose’ genoemd. Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën). Deze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op de decolleté. Andere veel voorkomende vaatafwijkingen zijn: rosacea, spinnenkopjes (spider naevus) of rode bultjes op het lichaam (cherry angioma). Er is een makkelijke en definitieve oplossing voor deze vaatafwijkingen. Binnen in onze kliniek maken wij gebruik van KTP vaatlaser voor oppervlakkige vaatproblemen en Nd:Yag laser voor dieper gelegen vaatproblemen.

 

Werkwijze behandeling van Couperose, spider neavi, cherry angioma met ktp vaatlaser      

KTP vaatlaser wordt toegepast voor het behandelen van smalle vaatjes in het gelaat, hals en decolleté. De laserstraal wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaten, waardoor selectieve warmte vrijkomt. Door de verhitting verschrompelt het ongewenste bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Werkwijze behandeling van rode of blauw/paarse gesprongen adertjes op de benen met Nd: Yag laser

Deze kleine oppervlakkig gelegen storende vaatjes op de benen kunnen tegenwoordig met de speciale Nd:Yag vaatlaser uitstekend worden behandeld. Deze laser heeft diepere indringdiepte om de bloedvaatjes op de benen te verwijderen. Het richt zich op de kleur (rood, paars of blauw) in de vaatwand van het vaatje. Door de verhitting verschrompelt het ongewenste bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken. Het lichaam ruimt de vaatrestanten in de weken na de behandeling vanzelf op.

Aantal behandeling

Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen, de grootte en de hoeveelheid van vaatjes. Op het gezicht zijn er gemiddeld een tot twee behandelingen nodig voor het gewenst resultaat. Op de benen kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Deze vaatjes zullen niet meer terugkeren, maar u dient wel rekening te houden met het ontstaan van nieuwe vaatjes in de loop van de tijd. Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere huid, diepte en dikte van de vaatjes.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.