Wanneer een mens ouder wordt verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooitjes vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidverandering door overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebanklampen. Ultraviolet licht is namelijk een beruchte ‘sloper’ van bindweefsels en de elastine vezels. Het licht breekt het collageen af, net zoals een gewoon elastiekje dat na langdurig in de zon te hebben gelegen bros wordt en bij oprekken vrijwel direct breekt. Hierdoor ontstaat eerder en meer uitgebreide rimpelvorming.

 

Huidverbetering door middel van Nd:Yag laser 1064/1320 nm

Om de conditie van de huid te verbeteren is de Nd:Yag laser een goede mogelijkheid. Deze laser dringt diep door in de huid en kan op een veilige en gecontroleerde manier de aanmaak van collageen in de huid stimuleren, wat zorgt voor meer veerkracht van de huid. Dit proces vindt plaats in de tweede huidlaag (dermis) van de huid. De bovenste huidlaag (epidermis) blijft bij behandeling met deze laser intact en alle huidtypen kunnen behandeld worden.

Het effect van deze behandeling is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering, maar is ook geschikt om de huid in goede conditie te houden en veroudering tegen te gaan. De Nd:Yag laser kan de huidstructuur en de tonus van de huid verbeteren.

  • Stimuleert collageen en elastine aanmaak
  • Vermindert pigmentvlekken
  • Vermindert diffuse roodheid
  • Werkt anti–inflammatoir (bij actieve acne)
  • Vermindert acne littekens
  • Vermindert grove porien
 

 
Indicatie

De non ablatieve laser behandeling is met name geschikt voor de 30+ huid; maar ook voor de jonge mensen die in korte tijd een extra collageen boost nodig heeft. Met de Nd:Yag laser kunnen we ook donkere huidtypen veilig behandelen. De behandeling wordt vooral uitgevoerd op gebieden zoals het gezicht, de hals, de handen en de decolleté, ook mogelijk voor andere delen van het lichaam. Het mooie van de Nd:Yag laserbehandeling is dat deze het hele jaar kan worden uitgevoerd, zelfs in de zomer.

Aantal behandelingen

Tijdens het eerste consult zal de huidtherapeut uw huidproblemen met u doorspreken en een behandelplan opstellen. De huidtherapeut zal u duidelijk informeren over de behandeling. Tijdens het gesprek wordt duidelijk met u besproken welke en hoeveel behandelingen voor uw huid verricht moeten worden en het meest geschikt voor u is. Gemiddeld houden wij vijf tot zes Nd:Yag laser behandelingen aan met een interval van drie tot vier weken.

Resultaat

Direct na de behandeling merkt u dat uw huid licht gloeit, warm aanvoelt of een licht tintelend gevoel geeft. In twee tot drie weken na de behandeling doen de fibroblasten hun werk. In deze periode wordt het resultaat zichtbaar, een stevige gladde huid en een frisse en jonge uitstraling. Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd en huidtype en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

Combinatie behandeling

Huidverbetering door een peeling te combineren met een laserbehandeling is zeer effectief. Door een oppervlakkige chemische peeling te combineren met een laserbehandeling voor de dieper gelegen huidlagen, treedt een positieve verandering van de huid op. De buitenste huidlaag wordt stralender en krijgt een betere teint. De laser stimuleert de aanmaak van collageen, dat zorgt voor een stevigheid van de huid. Deze vorm van behandelen wordt ook skin rejuvenation.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.