Laserontharing is de modernste en snelste manier van ontharen. De haarwortels worden door middel van een laser belicht. Het pigment in de haren en haarwortels absorberen dit licht, waardoor de haarzakjes sterk worden verhit. Door de verhitting raakt het haarzakje beschadigd zodat er geen nieuwe haren meer in gevormd kunnen worden. Laser behandeling is alleen geschikt voor gepigmenteerde (donkere) haren. Er zijn meestal zes à acht behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het is aan te raden om een tussenpozen van ongeveer vier tot zes weken tussen de laser ontharen behandelingen te laten zitten.
Het verschilt echter wel per huid hoeveel laser ontharen behandelingen nodig zijn. Definitief laser ontharen kan bij de één een sneller proces zijn dan bij de ander. Grijze, blonde en rode haren kunnen alleen door middel van elektrisch ontharen definitief verwijderd worden.In de kliniek maken wij gebruik van diode laser, ND:Yag laser en Alexandrite laser.
Werkwijze laser ontharen
Voordat u met laserbehandeling begint, is het van belang om rekening te houden met de volgende factoren:
- Het lichaamsonderdeel waar de laser behandeling zal plaatsvinden, mag vanaf zes weken voor de eerste behandeling tot en met zes weken na de laatste behandeling niet zonnebaden of onder de zonnebank. Ook gebruik van zelfbruinende crème is niet toegestaan.
- Het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF 50) is tijdens de behandelingsperiode noodzakelijk.
- Vanaf vier weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen door, is epileren en harsen niet mogelijk. De haren mogen alleen geschoren of geknipt worden.
- Tijdens het intakegesprek wordt u verzocht om de haren te laten staan, zodat de huidtherapeut het haartype en kleur kan bepalen voor het instellen van het laserapparaat.
Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut naar uw haren kijken en beoordelen of de haren geschikt zijn voor laserbehandeling. Er wordt ook een proefbehandeling uitgevoerd. Hierbij wordt een klein stuk van het te behandelen gebied gelaserd om de reactie van uw huid op de behandeling te zien. Tijdens de laserbehandeling wordt het behandelen gebied gedesinfecteerd. Daarna wordt er een gel aangebracht en krijgt u een beschermende bril op. Vervolgens wordt het behandelgebied stukje voor stukje belicht. Aan het eind van de behandeling wordt de gel verwijderd en de huid afgekoeld. Tijdens de behandeling kunt u een prikkelend gevoel ervaren, alsof er een elastiekje tegen de huid aan wordt geschoten.
Na afloop van de behandeling kan uw huid er rood uit zien en branderig aanvoelen. Dit is een normale reactie op de warmte die door de laser in de huid ontstaat en zal na de behandeling snel afnemen. Aangezien de huid na de behandeling kwetsbaar is, dient u tot 48 uur na de behandeling sauna, zwemmen en heet douchen/baden te vermijden.
Bent u geïnteresseerd in een afspraak?
Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.