Er bestaan verschillende littekens. Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid. Afhankelijk van de verwonding en het huidtype, ontstaat er een bepaald soort litteken en daarbij behorende klachten, zoals verdikking, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en vochtopeenhoping. Bij een litteken kan de huidtherapeut de genoemde klachten verminderen. De resultaten verschillen per persoon, het litteken zelf zal nooit geheel verdwijnen. Wel wordt de structuur van het litteken sterk verbeterd.

 

Werkwijze littekenbehandeling

Er bestaan verschillende (combinatie) behandelingen voor littekens. De keuze voor behandeling hangt af van het type litteken en de klachten die u hiervan ondervindt. De littekenbehandeling van Redermal Medical Derma Clinic kan bestaan uit:

  • Littekenbehandeling: door middel van verschillende massagetechnieken, worden het litteken soepeler gemaakt en de verkleving zoveel mogelijk opgeheven. Hierdoor worden pijn en roodheid verminderd. Het doel van deze behandeling is het verminderen van bewegingsbeperkingen en het verbeteren van de litteken structuur. De intensiteit van de behandeling wordt per behandeling opgebouwd van voorzichtig naar een stevige massage. Ook krijgt u adviezen over hoe u zelf uw litteken kunt masseren.
  • Siliconenpleisters: bij verse littekens kan het gebruik van siliconenpleisters een goede oplossing zijn. Deze zorgt ervoor dat het litteken vlakker en zachter wordt. Daarnaast wordt de roodheid, jeuk en pijn van het litteken verminderd.
  • Microneedling: de dermaroller maakt door middel van micronaaldjes kleine gaatjes in de huid, zonder schade te veroorzaken. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid enorm bevorderd. Daarnaast stimuleert de dermaroller het natuurlijke proces van de aanmaak van collageen, waardoor nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Zo vult het littekenweefsel op, breekt bestaand littekenweefsel af.
  • Peeling: bij peeling wordt de dode cellen verwijderd, wat voor afvlakking van het litteken zorgt.

Camouflage therapie: indien de eerder genoemde behandelingen ontoereikend zijn, wordt camouflagetherapie toegepast om het litteken minder zichtbaar te maken.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.