Dermapen kan toegepast worden op zowel medisch als cosmetisch indicaties. Te denken valt hierbij aan littekens, overmatige pigmentatie, fijne lijntjes & rimpels, specifieke lijnen op de bovenlip, verslapte, verouderende huid en rokershuid. De dermapen bestaat uit micronaaldjes van gevarieerde lengte (tussen 0,2 tot 2,0 mm). Deze naaldjes maken kleine kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar wel genoeg om de huid opdracht te geven om op een natuurlijke manier te gaan herstellen.

Tijdens het herstelproces zullen groeifactoren vrijkomen, wat resulteert in aanmaak van collageen en elastine. Door de aanmaak van bovengenoemde bindweefselcellen worden de elasticiteit en de stevigheid van de huid verhoogd, waardoor littekens en rimpels verminderend worden.

Werkwijze dermapen behandeling

Afhankelijk van de gebruikte dieptenaald wordt er vóór de behandeling een verdovingscrème op het behandelgebied aangebracht. Dat zorgt ervoor dat de behandeling bijna gevoelloos wordt. Na het intrekken van de verdovingscrème wordt er een serum aangebracht op het behandelgebied, waarna er gestart wordt met de behandeling van de dermapen.

Afhankelijk van de indicatie en huidconditie bepaalt de huidtherapeut de behandeldiepte van de naaldjes (0,2 mm tot 2,0 mm). Tijdens de behandeling zullen er kleine bloedinkjes ontstaan, dit zorgt voor de collageenverbetering. Deze bloedinkjes stoppen gelijk, de huid blijft volledig intact. Wel zal de huid er roze/rood uit gaan zien. De roodheid zal enkele dagen (1-3 dagen) aanblijven. Door de versnelde huidvernieuwing kan de huid gaan schilferen, wat een gunstige reactie is van de behandeling. Aangezien de huid tijd nodig heeft om te herstellen, zal huidverbetering pas na gemiddeld 3-4 weken zichtbaar zijn. Om het meest optimale resultaat te bereiken is een behandelkuur aan te bevelen. Deze behandeling kan ook gecombineerd worden met chemische peeling.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.