Indicatie cryotherapie

Cryotherapie wordt succesvol toegepast bij goedaardige huidoneffenheden en en/of storende huidkleurverschillen zoals lentigo simplex (bruin tot zwart vlekje), lentigo solaris (bruin tot zwart vlekje door blootstelling aan zon), verruca seborrhoica (ouderdomswrat) ect.

 

Werking Cryotherapie

Cryotherapie is een methode waarbij weefselbeschadiging plaatsvindt door middel van bevriezing met vloeibare stikstof, waardoor het behandelde huiddeel afsterft. Tijdens de behandeling raakt de huidtherapeut de oneffenheid met vloeibare stikstof aan. Het bevroren weefsel sterft af en er komt gezonde huid voor in de plaats. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden en geeft weinig tot geen ongemak voor de patiënt.

Aantal behandeling

Voor cryotherapie van oppervlakkige pigmentvlekken zijn er gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Indien nodig kan er vervolgbehandeling over vier weken plaatsvinden.

Resultaat

Direct na de behandeling wordt de behandelde plek rood. Enkele dagen daarna wordt de kleur donkerrood tot zwart en verschijnt er een korstje op de huid. Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt en dat het korstje droog blijft voor een mooie wondgenezing. Onder het korstje verschijnt nieuwe, gezonde huid die in het begin nog licht(roze) van kleur is. In de loop van de tijd kleurt de huid bij. Omdat de huid de eerste 2 weken na de behandeling kwetsbaar is, raden wij u aan de huid 2 weken na de behandeling te beschermen met een SPF van minimaal 30 wanneer de behandelde huid wordt blootgesteld aan de zon.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.