Een chemische peeling wordt toegepast bij acne, acne littekens, grote poriën, rimpels, beschadigingen door zonlicht en oppervlakkige pigmentafwijkingen. Er zijn verschillende soorten peelings, van oppervlakkige, mediumdiepe tot diepe peeling. De peelings zijn op basis van zuren, maar wel natuurlijk van aard. Werkzame stoffen in peeling zorgen ervoor dat de binding tussen de dode huidcellen aan het huidoppervlak worden verbroken, zodat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor schilferen dode huidcellen af en worden de jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Aangezien door de afschilfering de bovenste huidlaag dunner wordt, wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen op een veilige manier gestimuleerd en versneld.

 

Voor de behandeling

Na de behandeling

Werkwijze Dermaquest peeling

Bij Redermal Medical Derma Clinic werken wij met alle soorten Dermaquest peelings. Hiermee behandelen wij gerichter op een specifieke klacht. Afhankelijk van uw huidconditie, huidklacht en huidtype zal de huidtherapeut bepalen welke peeling voor uw huid geschikt is. De Dermaquest peelings bevatten geen parabenen en zijn geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypen. Tijdens de behandeling wordt de huid eerst goed gereinigd. Hierna wordt een vloeistof (chemische peeling) op de huid aangebracht. Afhankelijk van de sterkte van de peeling ervaart u een lichte tot intense prikkeling op uw huid. De peeling zal enige tijd moeten inwerken. Vervolgens wordt de peeling geneutraliseerd. Tenslotte worden er nazorgproducten op uw huid aangebracht. Na de peeling kunt u verwachten dat er roodheid, schilfering en zwelling van de behandelde huidgebieden optreedt. Ook kan één tot drie dagen na de peeling een schilfering ontstaan. Op plekken waar de peeling dieper is ingewerkt, kunnen korstjes ontstaan. Na zeven tot tien dagen is de huid genezen en is de kleur lichtroze.

Aan het eind van de behandeling zal de huidtherapeut u de benodigde maatregelen geven ter verzorging van uw huid tijdens het genezingsproces. Voor een goed verloop van de behandeling en een optimaal resultaat is het belangrijk dat de instructies goed worden opgevolgd. Om het verwachte resultaat te bereiken is het aan te bevelen om Dermaquest peeling in kuurverband te ondergaan. Afhankelijk van indicatie en peeling zijn er gemiddeld 4 tot 6 peeling behandeling nodig.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.