Er zijn veel verschillende huidaandoeningen waarbij de pigmentatie (de kleur) van de huid verandert. Zo kan er sprake zijn van hyper- of hypopigmentaties (donkere of lichte plekken), wijnvlekken, vitiligo en kleurveranderingen door littekens. Door de toepassing van camouflage kunnen de kleurverschillen geheel bedekt en minder zichtbaar worden. De camouflagecrème geeft niet af op kleding en is bestand tegen water. Wanneer zich echter ook reliëfverschillen in het aangedane huidgebied bevinden, dan zal alleen de kleur bedekt worden. Het huidreliëf blijft zichtbaar.

Werkwijze camouflagebehandelingen

In het eerste consult wordt door de huidtherapeut bepaald of de huidaandoening geschikt is voor camouflage. Tijdens dit consult wordt in samenspraak met u de juiste kleur gekozen en eventueel verschillende kleuren gemengd. Ook wordt de camouflage aanbracht. Doel van het eerste consult is een camouflage aanbrengen die voldoet aan uw verwachtingen.

Na het eerste consult krijgt u bedenktijd, zodat u er zeker van wordt dat dit de camouflage is die overeenkomt met u verwachtingen. Als u tevreden bent, wordt door de huidtherapeut de camouflagecrème besteld. In het tweede consult leert de huidtherapeut u de kleuren zelf mengen wanneer meerdere kleuren nodig zijn. Ook wordt aan u geleerd hoe u thuis zelfstandig de camouflage kan aanbrengen.

Bent u geïnteresseerd in een afspraak?

Neem contact met ons op via email, telefoon of loop binnen bij onze kliniek.